Skip to main content
Pravilna drža = telesno zdravje
drza
okt 01

Pravilna drža = telesno zdravje

Pravilna drža je na samem vrhu lestvice, ko govorimo o zdravju. Je prav tako pomembna kot zdrava prehrana, aktivno življenje in kvalitetno spanje. Z njo delamo vse stvari z več energije in z manjšim stresom za telo. Brez pravilne drže pravzaprav ne moreš biti telesno zdrav.
Ndrzajeni pozitivni učinki so ena največjih skrivnosti zdravstva in sodobne telesne vzgoje..
Naše družba je vedno bolj ozaveščena glede zdravja in pravilna drža je del tega. Pravilna drža pomeni, da so kosti v nevtralni poziciji (ali v ravnovesju), in da lahko mišice, sklepi ter ligamenti delujejo kakor jim je namenjeno. Pomeni tudi, da so organi v pravilni poziciji in lahko delujejo najbolj optimalno. Pravilna drža nam prav tako pomaga pri normalnem delovanju živčnega sistema.


Brez nje nam vsi procesi v telesu delujejo manj kvalitetno kot sicer, kar posledično pomeni tudi slabše splošno zdravje. Na dolgi rok se nam lahko poslabša vse od presnove, dihanja, delovanja mišic, večja obraba sklepov in ligamentov.


Karkoli počnemo lahko vpliva na našo držo. Ali se sploh zavedamo, da tudi 15min branja ali pisanja v slabi poziciji preobremeni in torej utrudi mišice vratu, ramen in zgornjega dela hrbta?

Pomembno je zavedati se da lahko napačno držo popravimo in to kadarkoli ne glede na leta.
Redna telesna vadba je pomembna za naše zdravje in dobro počutje.

Podobne objave

gong z Donom, Pohorje 2012

GONG JOGA NA TRATI

Je "regeneracijska joga", ki vrača vitalnost in mladostnost. Združuje telesne vaje, izhajajoče iz upoštevanja 24 urnega...

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>