Skip to main content
Masaže v Vita centru
p11

Pred besedo je bil dotik

Masaža in dotik pomenita človeku in mnogim drugim živim bitjem naravno potrebo, z njo lahko negujemo telo in okrepimo zdravje, saj deluje na mehanskem, fiziološkem, refleksnem in psihološkem nivoju.

Masaža vpliva na vsa tkiva našega telesa, krvni, limfni obtok, živčni sistem, gibalni sistem, na kožo in maščobno tkivo, na notranje organe, na peristaltiko in presnovo, zmanjšuje občutek za bolečino, sprošča in pomirja.

AROMA MASAŽA OBRAZA IN TELESA

Kombinacija aromatičnih eteričnih olj in različnih masažnih tehnik predstavlja popoln tretma, prilagojen posamezniku. Umirjanje, sproščanje, razstrupljanje telesa, pa tudi krepitev, prebujanje novih moči…sivka, neroli,geranij, melisa, vrtnica, kadilo, rožmarin, smilj, bergamot, ingver,.. so samo nekatera olja med še mnogimi s katerimi kombiniramo enkratno mešanico za vašo masažo.

LIMFNA DRENAŽA OBRAZA IN TELESA

Limfna drenaža je manualna metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema. Pospešuje kroženje limfe po mezgovnem sistemu ter s tem direktno vpliva na pretok krvi ter ostalih tekočin v telesu, spodbuja limfne organe k večji proizvodnji limfocitov ter krepi obrambni mehanizem.

Neinvazivnost tehnike in povečana cirkulacija telesnih tekočin vplivata na avtonomni živčni sistem antistresno ter protibolečinsko.

Aktivira drenažni pretok zastalih tekočin v telesu, dobrodošla v številnih primerih rehabilitacije po operacijah, poškodbah in drugih bolezenskih stanjih.

TUI NA

Tui-na je starodavna masaža, ki preprečuje in zdravi bolezni z uporabo manualnih metod oz. ročnih tehnik, z namenom odpraviti zastoje v tokovih meridiana. Zaradi svoje učinkovitosti, kompleksnosti in vsestranskosti je najbolj priljubljena vzhodna terapevtska tehnika v Evropi in v Ameriki.

Tui-na s svojimi diagnostičnimi metodami omogoča zgodnje odkritje energetskega neravnovesja v telesu, zato je ustrezno preventivno sredstvo. Krepi imunski sistem, izboljšuje prekrvavitev, telesu vrača prožnost in gibčnost ter pripomore k boljšemu splošnemu počutju. Ima zelo dobre rezultate pri funkcionalnih okvarah in poškodbah gibalnega aparata (sklepi, kite, vezi, mišice). Ker ima malo kontraindikacij, jo lahko uporabljamo tudi pri otrocih in ostarelih. Tui-na je neagresivna metoda, tako da se jo lahko prenaša, njen blagodejni učinek pa se občuti še dolgo po masaži.

AYURVEDA MASAŽE

Moja roka je božje darilo

ajurveda-masaza

Ayurveda je veda o življenju, je umetnost zdravega življenja in z ayurveda masažami sledimo uspostavljanju ravnotežja v telesu,duhu, duši …. Pomaga nam ublažiti in spremeniti neravnovesje na telesnem, psihološkem in socijalnem nivoju.

Izbirate lahko med različnimi ayurveda masažami:

  • ABHYANGA pomirja napetosti telesa in duha, sprošča bolečine, pomlajuje
  • NABHYI MARMA odpira blokade v trebuhu in uravnava pretok energij v vitalnih točkah
  • SHIRODARA čiščenje vitalne točke tretjega očesa z oljnim curkom. Priporočamo pri fizičnih, mentalnih in čustvenih težavah, sploh v predelu glave.
  • GARSHANA masaža z rokavicami iz surove svile, čisti telo, spodbuja limfno cirkulacijo.
  • UDVARTANA masaža z zeliščnim prahom, glino…pomembna v programu čiščenja telesa.
  • JAMBIRA PINDA SVEDA učinkovita anticelulitna msaža z limoninimi pindami.
  • SAMVAHANA sprošča telo in obraz, pomlajuje, prebuja notranjo lepoto
  • MUKABHYANGA LEPA naravna nega obraza, sprošča.